Pojednávanies s Bystríkom Šuhajdom v kauze únosu Mišenku odročili na máj

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 15:29 • 2 min
Pojednávanies s Bystríkom Šuhajdom v kauze únosu Mišenku odročili na máj

NITRA - Verejné zasadnutie odvolacieho súdu v Nitre v prípade Bystríka Šuhajdu, ktorý je obžalovaný z vydieračského únosu topoľčianskeho podnikateľa, odročili na 13. mája.

slovakia

left justify in out

Bystríka Šuhajdu stále hľadá polícia, ktorá po ňom vyhlásila pátranie ešte v marci, keďže nechodil na pojednávania. Hrozí mu 22-ročné väzenie za to, že podľa polície zorganizoval únos topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku, ktorý zmizol v lete 2008.

 

Únoscovia údajne od rodiny najskôr zinkasovali tri milióny korún a následne žiadali ďalších päť, no tie už nedostali a Mišenkovi sa vraj vyhrážali smrťou, nakoniec ho prepustili. Podozrivých mužov polícia zadržala a postavili ich pred súd. Bystrík Šuhajda tvrdil, že pre vysoké dlžoby únos naplánoval sám Mišenka. Ten bol v čase únosu obvinený z ekonomickej trestnej činnosti.

 

V roku 2010 Mišenku zastrelili v Topoľčanoch v jeho mercedese. Ôsmi obžalovaní si majú za obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu vo väzení odsedieť od 8,5 do 22 rokov. Bystrík Šuhajda sa odvolal, na pojednávania odvolacieho súdu však zatiaľ neprišiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies