Pojednávanie v kauze zabitia kickboxera odročili na august

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 11:44 • 2 min
Pojednávanie v kauze zabitia kickboxera odročili na august

KOŠICE - Okresný súd Košice - okolie dnes odročil hlavné pojednávanie s obžalovanými pre zabitie slovenského kickboxera. Ako informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gallová, súd odročil pojednávanie pre neprítomnosť advokáta jedného z obžalovaných, ktorý ospravedlnil svoju neúčasť na dnešnom pojednávaní pre chorobu.

slovakia

left justify in out

Súd ospravedlnenie akceptoval a odročil pojednávanie na koniec augusta. Na pojednávaní by mali vystúpiť ďalší svedkovia.

Advokát jedného z obžalovaných sa obrátil aj na Ústavný súd SR so sťažnosťou pre porušenie základného práva na obhajobu u jeho mandanta. Ústavný súd o sťažnosti ešte nerozhodol. 

Prokurátor zo zločinu zabitia obžaloval Jána Č., Elemíra B. a Patrika F., ktorí sú vo väzbe. Z výtržníctva a ublíženia na zdraví je v tejto kauze obvinený aj Martin F. Minulý rok v apríli po bitke na diskotéke v obci Zádiel na následky zranení zomrel mnohonásobný majster Slovenska v kickboxe Ladislav Tóth, prezývaný Doky. Telo našli o niekoľko hodín v priekope pri ceste. Poškodeným je aj jeho brat Štefan. 

Podľa prokurátora obžalovaní vo vstupnej chodbe budovy napadli Ladislava Tótha údermi do hlavy a keď spadol na zem, kopali ho do celého tela. Potom ho Ján Č. vyvliekol pred budovu, kde bitka pokračovala, pričom mu tam podľa obžaloby Elemír B. dupol nohou na hlavu. Obžalovaní podľa prokurátora Ladislavovi spôsobili viaceré zranenia vrátane ťažkého poranenia hlavy a mozgu, ktorým neskôr podľahol. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies