Pojednávanie v kauze výtržníctva košického policajta odročili

NETKY.SK • 10 November 2016, 16:09 • 2 min
Pojednávanie v kauze výtržníctva košického policajta odročili

KOŠICE – Sudca Okresného súdu Košice II dnes odročil pojednávanie v kauze, v ktorej je z trestného činu výtržníctva obvinený košický mestský policajt Ján J. Podľa obžaloby mal slovne i fyzicky napadnúť trojicu mužov odchádzajúcich z obchodného domu na Moldavskej ulici. Skutok mal spáchať z motívu národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti. Pojednávanie bolo dnes odročené na 24. januára 2017 z dôvodu, že sa nedostavili dvaja svedkovia.

slovakia

left justify in out

Ku konfliktu došlo 5. decembra 2014 vo vestibule a na parkovisku obchodného domu. Mestský policajt, v tom čase v civile, podľa prokurátora vulgárne nadával trom mužom a vyhrážal sa, že "ich rozkope". Následne mal napadnúť úderom do hlavy občana Ekvádoru, čím mu spôsobil poúrazovú poruchu sluchu, a úder do hlavy zasadil aj jeho slovenskému kamarátovi.

 

"Dnešné hlavné pojednávanie bolo odročené na konkrétny termín z dôvodu, že sa nezúčastnili dvaja svedkovia, zasahujúci štátni policajti, ktorí boli na mieste činu. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí šiestich mesiacov až troch rokov. Budem navrhovať trest niekde v strede zákonom stanovenej trestnej sadzby vzhľadom na to, že na obvineného sa hľadí, akoby nebol súdne trestaný," uviedol pre TASR dozorujúci prokurátor, ktorý podával obžalobu, Jozef Sonderlich.

Obvinený sa po skončení dnešného pojednávania odmietol k veci vyjadriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies