Pojednávanie v kauze s bývalým šéfom nebankovky AGW odročili

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:55 • 2 min
Pojednávanie v kauze s bývalým šéfom nebankovky AGW odročili

KOŠICE - Na Okresnom súde Košice I malo dnes pokračovať pojednávanie v ekonomickej kauze, v ktorej je spolu s ďalšími piatimi osobami obžalovaný Matúš G., známy ako konateľ skrachovanej nebankovej spoločnosti AGW. Na súd sa však nedostavili dvaja z obžalovaných ani viacerí svedkovia a sudca pojednávanie odročil na polovicu decembra.

slovakia

left justify in out

V prípade jedného z obžalovaných – Jozefa K. sa na súd nevrátila doručenka predvolania, sudca preto musel vychádzať z toho, že nebol riadne predvolaný. Matúš G., ktorého tento rok podmienečne prepustili z väzenia, na pojednávanie prišiel. V kauze ešte z rokov 1999 a 2000 čelí obžalobe za trestné činy sprenevery a skrátenia dane a poistného. K obvineniam voči nemu patrí, že ako konateľ firmy Grema mal podať daňové priznanie k DPH s fiktívnymi dodávateľskými faktúrami so znížením daňovej povinnosti vo výške zhruba 57.000 eur. Pri dokázaní viny mu hrozia tresty od päť do 12 rokov.

 

V prípade skrachovanej spoločnosti AGW Špecializovaný súd v roku 2008 určil Matúšovi G. za podvod trest odňatia slobody na 10,5 roka. Podľa informácií denníka Korzár po vyše siedmich rokoch za mrežami Okresný súd v Martine jeho žiadosti o podmienečné prepustenie vyhovel a v máji ho z väznice v Sučanoch prepustil. Skúšobnú dobu mu vymeral na sedem rokov. Ak by dovtedy porušil zákon, zvyšok trestu by si musel odsedieť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies