Pojednávanie v kauze nehody Slovenky Rezešovej pokračuje 8. septembra

NETKY.SK • 4 September 2014, 15:33 • 2 min
Pojednávanie v kauze nehody Slovenky Rezešovej pokračuje 8. septembra

BUDAPEŠŤ - Pojednávanie v kauze tragickej nehody Slovenky Evy V. z roku 2012 na Odvolacom súde v Budapešti bude pokračovať v pondelok 8. septembra a pojednávania sú vytýčené aj na všetky ďalšie pracovné dni budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informoval hovorca Súdu pre okolie Budapešti János Koszta.
     

V pondelok sa podľa jeho vyjadrenia očakáva predloženie posudku nového súdneho znalca Gergelya Császára. V auguste maďarský denník Bors napísal, že výsledky expertízy vylučujú v prípade Slovenky možnosť trestného činu ohrozenia cestnej premávky, z čoho ju viní prokurátor.
     

Chránený svedok číslo 6, ktorý tvrdil, že Slovenka pred nehodou už ohrozovala vodiča auta so štyrmi obeťami rýchlou jazdou a blikaním diaľkovými svetlami, totiž podľa novej expertízy nemohol danú situáciu vidieť. Svedčiť o tom majú záznamy bezpečnostných kamier diaľnice.
     

Odvolací súd v Budapešti 22. mája odvolal súdneho znalca obhajoby. Plánované júlové dni pojednávania odročil na september, aby nový znalec určený súdom mal čas na vypracovanie nového odborného posudku.
     

Slovenka, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.
     

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.
     

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies