Pojednávanie v kauze lekárky obvinenej zo smrti malého chlapca odročili

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 13:20 • 2 min
Pojednávanie v kauze lekárky obvinenej zo smrti malého chlapca odročili

TRENČÍN - Sudca Okresného súdu v Trenčíne dnes na návrh prokurátora odročil hlavné pojednávanie v kauze detskej lekárky Evy G., ktorá čelí obvineniu zo zavinenia smrti štvorročného Miška Hajasa ešte z roku 2009.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa dôvodom odročenia bola neúčasť dvoch predvolaných znalcov. 
     

Lekárku Evu G. odsúdil Okresný súd v Trenčíne v marci roku 2013 na 30 mesiacov väzenia nepodmienečne a šesťročný zákaz výkonu lekárskej praxe. Mala podceniť stav Miška, s ktorým prišla mama opakovane na pohotovosť s horúčkou. Neurobila potrebné vyšetrenia a neposlala ho do nemocnice.
     

Krajský súd v Trenčíne v auguste roku 2013 na základe vyjadrení znalcov zbavil lekárku obvinenia v plnom rozsahu. Najvyšší súd SR na jeseň minulého roku vyhovel dovolaniu Generálnej prokuratúry a rozhodnutie Krajského súdu v Trenčíne zrušil s tým, že súd porušil zákon v prospech obžalovanej lekárky. Krajský súd posunul kauzu na opätovné prerokovanie okresnému súdu. 
     

Na dnešné pojednávanie neprišla obvinená lekárka Eva G. Písomne požiadala súd, aby sa nemusela zúčastňovať nielen na dnešnom, ale ani na ostatných súdnych pojednávaniach, ktoré podľa nej nepriaznivo vplývajú na jej zdravotný stav. Sudca okresného súdu s jej žiadosťou súhlasil s tým, že dôkazy, ktoré sa budú viazať na jej súhlas, môžu byť vzhľadom na jej absenciu prijaté aj bez neho. Hlavné pojednávanie odročil sudca na 9. apríla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies