Pojednávanie súvisiace zo smrťou dieťaťa v humenskej poliklinike odročili na jún

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 14:15 • 2 min
Pojednávanie súvisiace zo smrťou dieťaťa v humenskej poliklinike odročili na jún

HUMENNÉ – Pojednávanie s obžalovaným Petrom S., ktorý sa v minulosti staral o výťahy v humenskej poliklinike, kde v roku 2013 po páde do výťahovej šachty zomrelo dieťa, dnes samosudca Okresného súdu (OS) v Humennom odročil na 6. júna. Dôvodom bola neúčasť obžalovaného, ktorý sa podľa jeho obhajcu nemohol na pojednávanie dostaviť z dôvodu náhlej zdravotnej indispozície, a z jeho strany nebol udelený písomný súhlas, aby súd konal a rozhodoval v danej trestnej veci bez jeho prítomnosti.

slovakia

left justify in out

Obžalovanému OS v Humennom uložil ešte v decembri 2015 podmienečný trest. Odsúdil ho pre trestný čin usmrtenia na odňatie slobody vo výmere dva roky s tým, že výkon tohto trestu mu odložil na trojročnú skúšobnú dobu. Zároveň mu uložil aj trest zákazu činnosti vykonávať revíziu technických zariadení. Obžalovaný, ako aj prokurátor podali voči rozhodnutiu odvolanie.

 

Ako TASR informovala hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová, senát Krajského súdu v Prešove v októbri minulého roka zrušil v celom rozsahu rozsudok OS Humenné a vrátil mu vec, „aby ju v potrebnom rozsahu znovu prejednal a rozhodol, považujúc rozhodnutie okresného súdu za predčasné vzhľadom na to, že sa okresný súd nevyrovnal so všetkými okolnosťami významnými pre rozhodnutie, vyvolávajúcimi pochybnosti o správnosti skutkových zistení, na objasnenie ktorých bude potrebné niektoré dôkazy zopakovať alebo vykonať dôkazy nové“.

 

Obžalobu na Petra S. podala Okresná prokuratúra v Humennom v marci 2014 vtedy ešte pre prečin všeobecného ohrozenia. Následne v apríli vydal OS v Humennom trestný rozkaz a uznal Petra S. za vinného podľa obžaloby, pričom mu uložil trest odňatia slobody na 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Proti trestnému rozkazu však obžalovaný podal opravný prostriedok, na základe čoho došlo k zrušeniu trestného rozkazu a nariadeniu hlavného pojednávania vo veci. Samosudca Okresného súdu v Humennom vrátil vec Okresnej prokuratúre v Humennom na konanie o dohode o vine a treste. K tejto dohode však napokon nedošlo a začalo sa hlavné pojednávanie.

 

Tragický prípad sa stal v októbri 2013. Šimon, ktorý mal rok a osem mesiacov, spadol do výťahovej šachty zo šiesteho poschodia v budove polikliniky. Pri vystupovaní sa výťah nečakane pohol a dieťa v kočíku sa pri vyťahovaní z výťahu prepadlo do šachty. Ťažkým zraneniam ešte v ten istý deň chlapček podľahol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies