Pojednávanie s učiteľkou, podozrivou zo zneužívania žiaka, odročili na neurčito

NETKY.SK • 22 Január 2015, 13:53 • 2 min
Pojednávanie s učiteľkou, podozrivou zo zneužívania žiaka, odročili na neurčito

HUMENNÉ - Na Okresnom súde (OS) v Humennom sa dnes konalo pojednávanie s bývalou učiteľkou Základnej školy (ZŠ) v Koškovciach Danou K., ktorá je obžalovaná zo sexuálneho zneužívania žiaka. Pre potrebu ďalších doplňujúcich stanovísk znalcov ho následne odročili na neurčito.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd v Humennom dnes na hlavnom pojednávaní v trestnej veci obžalovanej Dany K. vypočul znalcov. Dnešné hlavné pojednávanie bolo pre doplnenie znaleckého posudku odročené na neurčito. Po doručení tohto doplnenia znaleckého posudku okresnému súdu bude vo veci vytýčený termín ďalšieho pojednávania," informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

     

Predošlé pojednávania v tejto veci súd odročil pre neprítomnosť obžalovanej, na tom dnešnom sa však už zúčastnila. OS v Humennom vylúčil z dnešného pojednávania verejnosť s výnimkou vyhlásenia rozsudku z dôvodu, že si to vyžadoval záujem maloletého poškodeného, spočívajúci v nezverejňovaní informácií o zásahu do jeho mravného a fyzického vývinu. 
     

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou ZŠ v Koškovciach, začala preverovať polícia v novembri 2013. Vyšetrovanie prípadu ukončila vo februári 2014 s návrhom na podanie obžaloby. Vecou sa následne zaoberala Okresná prokuratúra v Humennom. 
     

Prokurátorka podala na okresný súd žalobu na Danu K. pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy začiatkom marca minulého roka. Pedagogičke hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies