Pojednávanie s Máriou H. v prípade utýranej Lucky naplánovali na september

NETKY.SK • 15 August 2016, 11:54 • 2 min
Pojednávanie s Máriou H. v prípade utýranej Lucky naplánovali na september

BRATISLAVA – Okresný súd (OS) Bratislava II už vytýčil termín pojednávania v prípade sociálnej pracovníčky Márie H., ktorá je obžalovaná zo zanedbania si povinností v súvislosti s utýraním päťročnej Lucky Luknárovej v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Najbližšie hlavné pojednávanie v tejto veci sa uskutoční 13. septembra tohto roka. O termíne pojednávania informuje Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR na svojej internetovej stránke.

 

Zatiaľ posledné hlavné pojednávanie v tejto veci sa uskutočnilo koncom minulého roka. Súd mal konať aj v januári 2016, proces sa však neuskutočnil. "Predmetná vec bola prerozdelená a pridelená novému zákonnému sudcovi. Z uvedeného dôvodu, ako aj pre preštudovanie spisu novým zákonným sudcom (samosudcom), bol zrušený termín hlavného pojednávania," uviedol vtedy hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Súd pôvodne odsúdil úradníčku Máriu H. na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Zároveň jej uložil zákaz výkonu povolania na rovnako dlhý čas. Mária H. podala proti trestnému rozkazu odpor, súd preto vytýčil hlavné pojednávanie. Za nedbanlivostný prečin marenia úlohy verejným činiteľom jej hrozí jeden- až päťročné väzenie.

 

Juraja a Alexandru Hrotákovcov súd v marci minulého roka právoplatne odsúdil za to, že na smrť utýrali maloletú Lucku Luknárovú. Juraj Hroták si odsedí za mrežami 18,5 roka, matka Lucky 14 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona