Pojednávanie s extrémistom Mariánom M. opäť odročili, zase neprišiel

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 14:41 • 2 min
Pojednávanie s extrémistom Mariánom M. opäť odročili, zase neprišiel

ČADCA – Súdne pojednávanie so zakladateľom extrémistickej skupiny Vzdor Kysuce Mariánom M., obžalovaným zo šírenia nacistických symbolov, odročili na neurčito.

slovakia

left justify in out

Kandidát Kotlebovej strany v minuloročných parlamentných voľbách na súd v Čadci opäť neprišiel a ani sa neospravedlnil. Sudkyňa dala preveriť doručenie predvolania na adrese v zahraničí, kde by sa mal zdržiavať. Prečo si obžalovaný neprevzal predvolanie a neprišiel na pojednávanie, nevedel ani jeho obhajca, na súde uviedol, že nevie ani to, kde sa momentálne zdržiava.

Marián M., ktorý sa netají tým, že tento rok chce kandidovať na žilinského župana, je obžalovaný zo šírenia extrémistických materiálov. V roku 2012 našli v jeho byte nacistické symboly, ktoré údajne cez internet ďalej ponúkal a predával. V prípade dokázania viny mu hrozia tri až osem rokov väzenia.

 

Mariána M., ktorý je tiež známy ako organizátor protestov proti islamu a Európskej únii, okresný súd v Čadci začiatkom februára odsúdil za nedovolené ozbrojovanie na tri roky podmienečne. Marián M. sa voči verdiktu odvolal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona