Pojednávanie s extrémistom Mariánom M. odročili, neprišiel

NETKY.SK • 25 Október 2016, 18:54 • 2 min
Pojednávanie s extrémistom Mariánom M. odročili, neprišiel

ČADCA – Súdne pojednávanie so zakladateľom extrémistickej skupiny Vzdor Kysuce Mariánom M. odročili na 13. decembra.

slovakia

left justify in out

Kandidát Kotlebovej strany v tohtoročných parlamentných voľbách na súd v Čadci neprišiel, ani sa neospravedlnil. Sudkyňa dala preveriť doručenie predvolania aj na adrese v Česku, kde by sa mal zdržiavať, a nariadila jeho opätovné predvolanie.

 

Marián M., ktorý sa netají tým, že budúci rok chce kandidovať na žilinského župana, je obžalovaný zo šírenia extrémistických materiálov. V roku 2012 našli v jeho byte nacistické symboly, ktoré údajne cez internet ďalej ponúkal a predával. V prípade dokázania viny mu hrozia tri až osem rokov väzenia. Marián M., ktorý je tiež známy ako organizátor protestov proti islamu a Európskej únii, čelí aj ďalšej žalobe, za nedovolené ozbrojovanie.


Marián M. bol už niekoľkokrát preverovaný či vypočúvaný políciou za jeho radikálne výroky. Vlani v lete Mariána M. zadržali aj českí policajti počas jeho antisemitského prejavu v Prahe na demonštrácii proti imigrantom. Česká polícia ho obvinila z trestného činu podnecovania nenávisti voči skupine osôb, za čo mu hrozia dva roky väzenia, vyšetrovanie tohto prípadu už prevzala slovenská polícia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona