Pojednávanie s expolicajtom Miroslavom Š. bude 28. februára

NETKY.SK • 20 Február 2017, 14:50 • 2 min
Pojednávanie s expolicajtom Miroslavom Š. bude 28. februára

BRATISLAVA - Verejné zasadnutie vo veci Miroslava Š., ktorý je na príkaz Najvyššieho súdu (NS) SR vo väzbe od polovice februára tohto roka, sa uskutoční 28. februára o 11.00 h na NS SR. TASR informoval hovorca NS SR Boris Urbančík.

slovakia

left justify in out

"Predseda toho istého senátu, ktorý Miroslava Š. dňa 4. augusta 2015 prepustil na slobodu, po zistení, že sa vyhýba trestnému konaniu, resp. výkonu neprávoplatne uloženému trestu, dňa 8. februára 2017 vydal príkaz na zatknutie," uviedol Urbančík.

 

Sudca vzal obžalovaného bývalého policajta do väzby, pretože Miroslav Š. sa opakovane nedostavil na odvolacie konanie, hoci trval na jeho konaní vo svojej prítomnosti a svoju neúčasť ospravedlňoval zdravotnými dôvodmi, ktoré však neohrozovali jeho život, závažne nezhoršovali jeho zdravotný stav, ani nespôsobovali nebezpečenstvo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

 

Súd pôvodne uložil obžalovanému Miroslavovi Š. trest vo výmere 21 rokov odňatia slobody. Proti tomuto rozsudku bol podaný opravný prostriedok, o ktorom bude 28. februára rozhodovať Najvyšší súd.

 

Podľa obžaloby Miroslav Š. v roku 2001 v Senici postupne vytváral zločineckú skupinu, ktorá na území Trnavského a Bratislavského kraja páchala zločiny tak, aby získala finančný prospech najmä pomocou vydierania, podvodmi, vyhrážkami, ujmou na zdraví. Skupina mala zastrašovať podnikateľov a nútiť ich pravidelne odvádzať finančné prostriedky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies