Pojednávanie s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom sa začne budúci týždeň

NETKY.SK • 10 Október 2015, 11:26 • 2 min
Pojednávanie s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom sa začne budúci týždeň

BRATISLAVA – Na Okresnom súde Bratislava V sa v utorok (13.10.) začne pojednávanie s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom, ktorý sa stal známym po zverejnení videa z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v Bratislave. Termín začiatku pojednávania zverejnili na internetovej stránke Ministerstva spravodlivosti SR.

slovakia

left justify in out

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji tohto roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Ľuboša Tiefenbacha obvinili minulý rok. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra.

 

 

Voči mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbacha prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona