Pojednávanie s exkňazom obvineným zo znásilnenia odročili na október

NETKY.SK • 22 August 2016, 14:39 • 2 min
Pojednávanie s exkňazom obvineným zo znásilnenia odročili na október

HUMENNÉ – Na Okresnom súde v Humennom pokračovalo dnes pojednávanie s bývalým kňazom Antonom P., ktorý čelí obžalobe zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania. Obeťou mala byť ešte ako dieťa, dnes 26-ročná žena zo severovýchodu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, sudca dnes vypočul prítomných predvolaných svedkov. "Pojednávanie odročil pre veľké množstvo svedkov za účelom vypočutia ďalších siedmich v poradí a dvoch znalcov z odboru psychológie a psychiatrie," dodala.

 

Na ostatnom pojednávaní, ktoré sa uskutočnilo v máji, poškodená vo výpovedi uviedla, že s obžalovaným sa spoznala v čase, keď bola žiačkou šiesteho ročníka. Ďalej uviedla, kedy a ako došlo k sexuálnemu zneužitiu a neskôr aj k znásilneniu. Podľa jej slov to bolo v čase, keď ešte nedovŕšila vek 15 rokov.

 

Žena nemá k dispozícii žiadne dôkazy, ktoré by jej obvinenia potvrdili. Trestné oznámenie sa rozhodla podať po viacerých návštevách u psychológa. Obžalovaný v máji pred súdom uviedol, že vinný nie je. Zároveň potvrdil, že s poškodenou má syna.

 

Ďalší termín pojednávania bol podľa Petrufovej stanovený na 24. októbra. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až na 12 rokov. Bývalého kňaza obvinila zo sexuálneho zneužívania aj ďalšia žena v roku 2001. Obvinenia však neskôr stiahla s tým, že si ich vymyslela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona