Pojednávanie s Eleonórou Mojsejovou pre odpočet DPH opäť odročili

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 16:15 • 2 min
Pojednávanie s Eleonórou Mojsejovou pre odpočet DPH opäť odročili

KOŠICE – Hlavné pojednávanie so známou košickou podnikateľkou Eleonórou Mojsejovou v kauze neoprávneného odpočtu DPH dnes na okresnom súde v Košiciach opäť odročili. Na súd sa nedostavila svedkyňa, v ktorej predchádzajúcich výpovediach sa objavili rozpory.

slovakia

left justify in out

Obžaloba dáva podnikateľke za vinu, že v roku 2008 si neoprávnene uplatňovala nadmerný odpočet DPH vo výške zhruba 33.000 eur. Eleonóra Mojsejová ako živnostníčka si mala od spoločnosti Alegro Trade, s. r .o., v roku 2007 objednať a zaplatiť účtovnícky softvér v podobe 27 CD nosičov. Daňový úrad však príslušný odpočet DPH neuznal, pretože podľa daňovej kontroly softvér nebol dodaný. 
Na súde mala dnes vypovedať svedkyňa, ktorá zastupovala firmu Alegro Trade. V jej výpovediach v trestnom konaní a v konaní pred daňovým úradom sa objavili rozpory, ktoré je podľa súdu potrebné odstrániť. Svoju neúčasť ospravedlnila potvrdenkou o práceneschopnosti, chýbalo však príslušné vyjadrenie ošetrujúceho lekára. Sudca jej tak udelil poriadkovú pokutu a odročil pojednávanie na 19. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies