Poisťovne riešia škody po povodniach

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 10:40 • 2 min
Poisťovne riešia škody po povodniach

BRATISLAVA - Ľudia z povodňami postihnutých lokalít sa začínajú obracať na poisťovne a hlásiť škody.

slovakia

left justify in out

"Z posledných dní máme z povodní nahlásených stovky škôd v sume 125 000 eur," informovala hovorkyňa Allianz-Slovenskej poisťovne Lucia Muthová. Poisťovňa Generali Slovensko eviduje zatiaľ len minimálny počet nahlásených poistných udalostí v súvislosti s povodňovou situáciu, ktorá bola na Slovensku. "Vzhľadom na to, že na Slovensku nenastala kalamitná povodňová situácia ako napríklad v Rakúsku alebo v Česku, nepredpokladáme radikálny nárast počtu škôd," uviedla hovorkyňa poisťovne Lucia Makayová. Od začiatku júna majú pre povodne a záplavy nahlásených deväť škôd, z ktorých len dve súvisia s povodňovou situáciou na riekach Dunaj a Morava, dodala Makayová. "Naši spolupracovníci vykonávajú priebežne obhliadky podľa jednotlivých prijatých hlásení. Najčastejšie ide o poškodenie hnuteľného a nehnuteľného majetku spodnou vodou," dodala Katarína Vargová z oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa.

Pre vysokú hladinu Dunaja vyhlásili minulý týždeň v utorok v hlavnom meste mimoriadnu situáciu, na Dunaji bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Ten platil aj pre rieku Morava. Voda spôsobila najväčšie problémy v bratislavskej mestskej časti Devín, kde na niekoľko dní uzavreli Devínsku cestu, v škole a škôlke sa neučilo. Po kulminácii riek v hlavnom meste sa povodňová vlna presunula na juh do Gabčíkova, Komárna a Štúrova. V Komárne a Štúrove stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity, hladina rieky klesá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies