Poisťovne Lloyd's otvoria novú európsku centrálu v Bruseli

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 12:41 • 2 min
Poisťovne Lloyd's otvoria novú európsku centrálu v Bruseli

LONDÝN - Britská poisťovňa Lloyd's of London sa rozhodla, že otvorí novú európsku centrálu v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa si tak chce udržať prístup na spoločný európsky trh aj po vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie (EÚ).

Poisťovňa Lloyd's označila tento krok za nevyhnutný. Pravidlá EÚ by jej totiž bránili pri predaji poistenia na európskom trhu, keby nebola zaregistrovaná v niektorom zo štátov spoločného bloku a nepodliehala tak európskym reguláciám.

 

Svoje rozhodnutie zverejnila deň po tom, ako britská premiérka Theresa Mayová aktivovala článok 50 Lisabonskej zmluvy a odštartovala proces odchodu Británie z EÚ. Lloyd's mala na zozname lokalít vhodných pre vybudovanie európskej centrály pôvodne šesť miest. Okrem Bruselu, aj Luxemburg, Dublin, Frankfurt nad Mohanom, Paríž a Vallettu na Malte.

 

Poisťovňa dnes vo svojom vyhlásení uviedla, že sa nakoniec rozhodla pre belgickú metropolu, ktorá je sídlom európskych inštitúcií a poskytuje "robustný regulačný rámec". Lloyd's však presunie z Londýna do novej centrály v EÚ len približne 100 pracovných miest, aj keď toto číslo môže ešte zvýšiť.

 

V každom prípade, vedenie by chcelo, aby nová centrála začala fungovať už v januári 2019. Výberom lokality môže Lloyd's ovplyvniť plány ďalších poisťovní. Riaditeľ jednej z nich, ktorý nechcel byť menovaný, tento týždeň novinárom povedal, že rozhodnutie veľkých poisťovacích kolosov sa opiera o dôkladne analýzy a z toho môžu ťažiť aj menšie poisťovne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona