Poisťovňa Union mala ustúpiť štátnym nemocniciam v ich podmienkach

NETKY.SK • 24 September 2013, 10:41 • 2 min
Poisťovňa Union mala ustúpiť štátnym nemocniciam v ich podmienkach

BRATISLAVA - Súkromná Union zdravotná poisťovňa tvrdí, že splnila všetky požiadavky štátnych nemocníc, ktoré jej pred letom vypovedali zmluvy.

slovakia

left justify in out

Ich platnosť tak vyprší na konci tohto mesiaca, v pondelok (23. 9.) im Union ZP poslala návrhy na dodatky k zmluvám. "Sme presvedčení, že ak majú nemocnice skutočný záujem poskytovať zdravotnú starostlivosť svojim pacientom, dodatky podpíšu ešte tento týždeň," povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union ZP.

Okrem zvýšenia cien za hospitalizácie nemocnice žiadali zrušenie tzv. degresívneho koeficientu. Podľa Union ZP sa tak dialo na základe požiadavky zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne. "Aj keď neschvaľujeme spôsob, akým si štátna poisťovňa podmieňuje úpravu zmluvných podmienok a nestotožňujeme sa s postupom nemocníc, prikročili sme k splneniu ich požiadaviek, aby na strane nemocníc neexistoval dôvod pre odmietnutie našich návrhov a aby naši poistenci mali zabezpečenú plnohodnotnú zdravotnú starostlivosť," skonštatovala Májeková.

Union ZP tvrdí, že už začiatkom leta ponúkla nemocniciam rovnaké alebo lepšie platobné podmienky, ako mali v tom čase zazmluvnené so štátnou poisťovňou. Poukazuje, že tým, že štátne nemocnice dodatky nepodpísali, ukrátili sa asi o pol milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies