Poisťovňa Kooperativa vypláca peniaze poškodeným pri krachu CK Alex Tour

NETKY.SK • 9 August 2012, 06:59 • 2 min
Poisťovňa Kooperativa vypláca peniaze poškodeným pri krachu CK Alex Tour

Poisťovňa Kooperativa vypláca peniaze poškodeným pri krachu CK Alex Tour - Zaujímavosti Poisťovňa Kooperativa už začala turistom poškodeným krachom cestovnej kancelárie Alex Tour vyplácať peniaze. Predpokladáme, že do piatka 10.

slovakia

left justify in out

img

Poisťovňa Kooperativa už začala turistom poškodeným krachom cestovnej kancelárie Alex Tour vyplácať peniaze. "Predpokladáme, že do piatka 10. augusta budú vyplatené všetky poistné plnenia zo škôd, pri ktorých boli preukázané a objektivizované nároky," informovala vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.

Predbežný odhad nárokov ľudí je do 400.000 eur. Poisťovňa predpokladá, že klientom vyplatí ich žiadosti o odškodné v plnej výške. "Medzi prvými sme odškodnili pani s vážnou diagnózou – onkologickým ochorením, ktorá nemohla vycestovať pre krach cestovnej kancelárie na dovolenku so svojím vnukom," dodala Barkolová.

Podľa neoficiálnych informácií by mala suma, na ktorú bola cestovná kancelária poistená, postačovať na pokrytie nárokov všetkých ľudí.

Slovenská cestovná kancelária Alex Tour skrachovala 2. júla 2012 a zanechala v zahraničí 163 dovolenkárov. Ich repatriáciu zabezpečila poisťovňa Kooperativa, v ktorej bola CK poistená. Poslední turisti sa vrátili domov 15. júla. Právo požiadať o náhradu škody mali aj tí klienti Alex Tour, ktorí už za zájazd zaplatili, avšak naň nevycestovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies