Poisťovňa Generali v minulom roku rástla

NETKY.SK • 14 Január 2023, 20:00 • 2 min
Poisťovňa Generali v minulom roku rástla

BRATISLAVA - Vlaňajšok bol pre poisťovňu Generali významný z dôvodu prepojenia slovenského a českého zastúpenia.

slovakia

left justify in out

 „Rok 2022 bol prvým rokom, kedy sme fungovali ako jedna firma, pričom ešte dobiehalo kalibrovanie niektorých interných procesov,“ povedal pre agentúru SITA country manažér skupiny Generali pre ČR a SR Roman Juráš. Hospodárske výsledky hodnotí ako uspokojivé. Za deväť mesiacov vlaňajška dosiahla poisťovňa hrubé predpísané poistné 249,6 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 10,7 %.

Medziročne spoločnosť podľa Juráša rástla na predpísanom poistnom oproti trhu dvojnásobným tempom. „Darí sa nám obzvlášť v neživotnom poistení, kde sme dosiahli veľmi dobré výsledky v havarijnom poistení, taktiež v poistení personálneho majetku a vďaka oživeniu cestovného ruchu po pandémii aj v cestovnom poistení. Uvidíme ale, aký bude následný vývoj ovplyvnený nestabilitou na finančných trhoch spôsobených vojnou na Ukrajine,“ skonštatoval Juráš.

Spoločnosť Generali Poisťovňa pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Orientuje sa na poistenie vozidiel, majetku, cestovného, životného a úrazového poistenia, ako aj na individuálne poistné riešenia pre podnikateľov. Je súčasťou talianskej skupiny Generali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies