Poisťovňa Allianz vlani odhalila podvody za 4,3 milióna eur

NETKY.SK • 4 Február 2016, 13:35 • 2 min
Poisťovňa Allianz vlani odhalila podvody za 4,3 milióna eur

BRATISLAVA - Allianz-Slovenská poisťovňa prešetrila v minulom roku 2 116 podozrivých škodových udalostí v rámci životného aj neživotného poistenia za takmer 7 mil. eur. To je podľa vyjadrení spoločnosti o desatinu menej oproti predchádzajúcemu roku.

slovakia

left justify in out

“Podozrenie sa nám potvrdilo až v 93 percentách prípadov, teda v 1 921 nahlásených podozrivých škodách,” povedala vedúca oddelenia kontroly a špeciálnych činností v poisťovni Allianz Jaroslava Zemanová.


Celková výška odhalených podvodov dosiahla vlani vyše 4,3 mil. eur. V porovnaní s rokom 2014, odpočítajúc extrémne vysokú škodu za 2,2 mil. eur, ktorú sa poisťovni vtedy podarilo odhaliť, stúpla medziročne celková výška odhalených podvodov u porovnateľných prípadov o 12 %. Najviac podozrivých prípadov spoločnosť zachytila v rámci poistenia vozidiel. Tvorili viac ako polovicu zo všetkých šetrených prípadov a aj najväčšie celkové hodnoty odhalených podvodov.


V rámci poistných udalostí zo životného poistenia Allianz-Slovenská poisťovňa za minulý rok preverila zhruba 120 podozrivých prípadov. Najviac hlásení tvorili fiktívne drobné úrazy, najmä poškodenia mäkkých tkanív, a to až 105 prípadov. “Vo viacerých prípadoch sme po potvrdení podozrenia podali trestné oznámenie, pretože poisťovací podvod, spáchaný aj v štádiu pokusu, je trestným činom. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až do 8 rokov“, vysvetľuje vedúci skupiny špeciálnych činností v Allianzi Vojtech Kosík.


Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies