Poisťovňa Allianz upozorňuje na zájazdy A-Tour

NETKY.SK • 2 August 2013, 18:07 • 2 min
Poisťovňa Allianz upozorňuje na zájazdy A-Tour

BRATISLAVA - Poisťovňa Allianz - Slovenská poisťovňa upozorňuje na zájazdy cestovnej kancelárie A-Tour, ktorá v pondelok oznámila úpadok.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na informácie, že cestovná kancelária A-Tour aj v týchto dňoch ponúka klientom zájazdy na predaj, upozorňuje Allianz - Slovenská poisťovňa na skutočnosť, že vyhlásenie úpadku má za následok zánik poistenia cestovnej kancelárie pre prípad úpadku. V súčasnosti tak už žiadne predávané zájazdy CK A-Tour nie sú poistené pre prípad úpadku cestovnej kancelárie," informovala poisťovňa, podľa ktorej má u cestovnej kancelárie kúpené alebo zarezervované zájazdy ešte zhruba 130 ľudí.

Cestovná kancelária A-Tour mala uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie v Allianz – Slovenskej poisťovni na poistnú sumu 54-tisíc eur. V čase oznámenia úpadku mala cestovná kancelária v Bulharsku 88 klientov. Prevoz turistov na Slovensko poisťovňa namiesto pôvodnej leteckej dopravy zabezpečila autobusmi.

Dôvodom úpadku cestovnej kancelárie A-Tour boli neskoré splátky záloh za objednané lety, pre ktoré zmluvný partner vypovedal A-Touru ešte 19. júla zmluvu o zabezpečení leteckej dopravy. "Zálohy sme vždy zaplatili, ale až pred každým odletom. Bolo to veľa peňazí, ľudia si dnes kupujú dovolenky dva - tri dni pred odchodom a zálohy sa musia platiť vopred," uviedla ešte v utorok majiteľka A-Touru Helena Čóriová s tým, že po vypovedaní zmluvy sa ešte neúspešne usilovali dohodnúť s inými leteckými spoločnosťami na odvoze dovolenkárov. "Keď sme mali tieto problémy, zastavili sme aj predaj a naša finančná situácia sa zhoršila. Hoci nemáme žiadnych veriteľov, do 30 dní od vyhlásenia úpadku sme povinní vyhlásiť konkurz," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies