Poisťovňa Allianz predĺži klientom v Egypte cestovné poistenie

NETKY.SK • 16 August 2013, 15:26 • 2 min
Poisťovňa Allianz predĺži klientom v Egypte cestovné poistenie

BRATISLAVA - Poisťovňa Allianz predĺži zadarmo svojim klientom v Egypte cestovné poistenie v prípade, ak by sa ich pobyt nútene predĺžil. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.

slovakia

left justify in out

"Chceme vyjsť v ústrety klientom, ktorí by sa v Egypte dostali do tejto nepríjemnej situácie,“ uviedol vedúci oddelenia manažmentu neživotných produktov Juraj Dermek. 

V spolupráci s asistenčnou službou Allianz – SP monitoruje poisťovňa aktuálnu situáciu v Egypte a pokiaľ to bude potrebné, včas prijme také opatrenia, aby klienti, ktorí už na dovolenke sú alebo na ňu odchádzajú, nepocítili žiadne nepríjemnosti. Klienti sa v prípade otázok môžu telefonicky obrátiť na asistenčnú spoločnosť Allianz Assistance na číslo +421 2 529 33 113 alebo na infolinku Allianz – SP 0800 122 222, zo zahraničia +421 2 496 15 677.

V súvislosti so zhoršenou situáciou v Egypte a výstrahou ministerstva zahraničných vecí necestovať do krajiny odporúča poisťovňa Generali Slovensko svojim klientom, aby bezodkladne kontaktovali asistenčnú službu. Tá ich bude informovať o ďalšom postupe, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa poisťovne Lucia Makayová. Číslo na asistenciu sa nachádza na asistenčnej kartičke. "Komplexné poistenie kryje aj prípady prerušenia cesty z dôvodu zhoršenia bezpečnostnej situácie v zahraničí," priblížila. 

Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Egypte by mali dovolenkári kontaktovať asistenčnú službu poisťovne a informovať sa, či je vhodné v dovolenkovej destinácii zostať a či majú komplexné cestovné poistenie s krytím rizika predčasného návratu z dovolenky. "Asistenčná služba v prípade potreby zorganizuje a zabezpečí predčasný návrat na Slovensko. Klientom s komplexným cestovným poistením poisťovňa garantuje aj krytie nákladov spojených s predčasným ukončením dovolenky," poznamenala Makayová. Ak sa klienti počas vyhlásenia zhoršenej bezpečnostnej situácie nachádzajú priamo v nebezpečných oblastiach, poisťovňa im odporúča, aby svoje zotrvanie v danej oblasti prehodnotili. "V prípade, ak sa dovolenkári rozhodnú zostať v Egypte aj napriek výstrahe rezortu diplomacie, poisťovňa nie je povinná poskytnúť im poistnú ochranu a budú dovolenkovať na vlastnú zodpovednosť," doplnila pre agentúru SITA. 

Tí, ktorí plánovali cestovať do Egypta v týchto dňoch, si môžu uplatniť náklady spojené so stornom zájazdu prostredníctvom poistenia storno poplatkov. Všetky potrebné informácie im poskytnú operátori Kontaktného centra na čísle 0850 111 117 v prípade volania zo Slovenska či +421 2 58 576 666 pri volaniach zo zahraničia. 

Poisťovňa Union odporúča klientom, ktorí dovolenkujú v Egypte, aby sa zdržiavali v hotelových areáloch. "Situáciu v Egypte stále monitorujeme, v prípade zmeny budeme našich klientov informovať," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa poisťovne Union Judita Smatanová. Zároveň dodala, že odporúčajú občanom cestujúcim do Egypta, aby využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (https://www.mzv.sk/Register). 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR neodporúča slovenským občanom cestovať do egyptského hlavného mesta Káhiry a ďalších väčších miest vrátane Alexandrie, Suezu a Luxoru. Dôvodom je výrazné zhoršenie bezpečnostnej situácie v Káhire zo stredy 14. augusta. Strety polície a poriadkových síl s demonštrantami sa podľa MZV rozšírili do viacerých častí mesta, vznikajú spontánne a bez predchádzajúceho upozornenia. Nepokoje, násilnosti a ozbrojené zrážky sa preniesli aj do iných miest a regiónov Egypta. V krajine vyhlásili výnimočný stav, ktorý potrvá 30 dní. Zároveň platí zákaz nočného vychádzania od 19:00 do 6:00. Situácia v letoviskách je zatiaľ pokojná. 

Občania SR, ktorí už v Egypte sú, by podľa MZV mali byť maximálne opatrní, zdržiavať sa vo svojich bydliskách, vyhýbať sa demonštráciám alebo miestam s väčšími skupinami ľudí vrátane tých, ktoré sa zdajú byť pokojnými. Taktiež by mali sledovať aktuálny vývoj bezpečnostnej situácie v miestnych médiách a pokyny miestnych úradov i príslušníkov policajných a vojenských jednotiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona