Poistiť si môžete aj stornovacie poplatky

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 07:26 • 2 min
Poistiť si môžete aj stornovacie poplatky

Poistiť si môžete aj stornovacie poplatky - Radíme Blíži sa čas letných dovoleniek a mnohí záujemcovia využili rôzne zľavy ponúkané cestovnými kanceláriami (CK) pri kúpe zájazdu. Život však prináša rôzne nečakané udalosti, ktoré znemožňujú aj zakúpený záj

slovakia

left justify in out

img

Blíži sa čas letných dovoleniek a mnohí záujemcovia využili rôzne zľavy ponúkané cestovnými kanceláriami (CK) pri kúpe zájazdu. Život však prináša rôzne nečakané udalosti, ktoré znemožňujú aj zakúpený zájazd využiť. CK si v takom prípade účtujú tzv. storno poplatky, ktorých výška spravidla závisí od obdobia storna pred nástupom na zájazd. 
      Avšak aj takéto situácie sa dajú poistiť a zabrániť tým nemalým finančným stratám vyplývajúcim zo storna zájazdu. Podľa údajov Allianz-Slovenskej poisťovne minulý rok tvorili poistné udalosti z poistenia stornovacích poplatkov vyše 10 % zo všetkých poistných udalostí v cestovnom poistení.
      Poistenie sa vzťahuje na platby za vopred objednané služby (doprava, ubytovanie, strava a iné služby v rámci zájazdu) alebo ich kombináciu, ponúkané cestovnou kanceláriou, cestovnou agentúrou alebo iným poskytovateľom týchto služieb. Poistiť je možné aj samostatne zakúpenú letenku, ubytovanie a pod.
      Katarína Janáková z Allianz-Slovenskej poisťovne v tejto súvislosti hovorí: "Poistenie stornovacích poplatkov a predčasného návratu sa týka toho, keď z dôvodu, ktorý je v poistnej zmluve uvedený ako kryté riziko, to znamená hlavne zdravotné problémy buď samotného poisteného alebo jeho blízkej osoby, úmrtie aj v rodine a ďalšie dôvody, nemôže vycestovať na cestu, za ktorú si zaplatil v CK, alebo si zakúpil letenku v leteckej spoločnosti. CK má nejaké stornovacie poplatky, ktoré ona vo svojich obchodných podmienkach si vyčísľuje zvyčajne podľa toho, ako dlho pred vycestovaním klient stornuje. Tieto náklady sú kryté stornovacími poplatkami. Je tam ešte taká malá zložka, ktorá sa volá poistenie predčasného návratu. To je plnenie za nevyčerpané služby, ak sa už z nastúpenej cesty musíte vrátiť napr. z dôvodu ochorenia."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies