Poisťovňu možno zmeniť do 19. novembra

NETKY.SK • 16 November 2010, 12:44 • 2 min
Poisťovňu možno zmeniť do 19. novembra

Poisťovňu možno zmeniť do 19. novembra

slovakia

left justify in out

img

Už iba do konca tohto týždňa môžu záujemcovia o zmenu povinného zmluvného poistenia (PZP) zmeniť poisťovňu. Komu totiž poistné obdobie trvá od 1. januára do 31. decembra, tak musí dať výpoveď najneskôr do 19. novembra, ktorý tento rok pripadá na piatok.
V tento deň nestačí výpoveď len poslať poštou, ale, ako zdôrazňuje Petra Greksová z Allianz-Slovenskej poisťovne, už musí byť doručená v poisťovni. Motoristi, ktorí chcú podať výpoveď v posledných dňoch, by ju preto mali radšej do poisťovne priniesť osobne.
Motoristovi stačí uzatvoriť novú zmluvu tesne pred skončením platnosti tej starej. Môže tak dať najprv výpoveď a až potom si môže vybrať novú poistku. Novú zmluvu možno uzatvoriť na pobočke, ale aj cez telefón a internet. Poisťovňa nerobí pri povinnom zmluvnom poistení obhliadku auta, preto ho možno uzatvoriť aj na diaľku. Viaceré poisťovne ponúkajú pri poistení auta cez telefón alebo internet zľavu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies