Požiar na výletnej lodi neprežili dvaja ľudia, štyria sú nezvestní

NETKY.SK • 16 September 2011, 16:06 • 2 min
Požiar na výletnej lodi neprežili dvaja ľudia, štyria sú nezvestní

Požiar na výletnej lodi neprežili dvaja ľudia, štyria sú nezvestní

slovakia

left justify in out

img

Dvaja ľudia dnes zomreli pri požiari na nórskej výletnej lodi, prevážajúcej ľudí po obľúbenej trase pozdĺž nórskeho pobrežia z Bergenu k polárnemu kruhu. Oznámila to nórska polícia. Dostala informáciu, že nezvestní sú ďalší štyria ľudia, ale bezprostredne to nemohla potvrdiť.
Záchranári prehľadali loď plnú dymu, aby sa ubezpečili, že ju opustilo všetkých 262 ľudí na palube. Televízia priniesla zábery na čierny dym stúpajúci z lode v prístave Aalesund.
Nemocnica v prístavnom meste Aalesund, kde loď menom Nordlys po vypuknutí požiaru zakotvila, uviedla, že hospitalizovala šesť ľudí, z ktorých najmenej dvaja mali vážne popáleniny a zranenia spôsobené dymom. Nórske médiá uviedli, že do nemocníc bolo z lode prevezených 12 ľudí.
Tlačové agentúry sa rozchádzajú aj v tom, či ide o výletnú loď, alebo trajekt zabezpečujúci dopravu ľudí popri západnom pobreží Nórska. Spoločnosť Hurtigruten, ktorá si dala Nordlys postaviť v nemeckých lodeniciach v roku 1994, prevádzkuje výletné lode i trajekty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies