Pohromy v USA: Tornáda a povodne zabili osem ľudí, 12 je nezvestných

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 12:43 • 2 min
Pohromy v USA: Tornáda a povodne zabili osem ľudí, 12 je nezvestných

WIMBERLEY - Najmenej osem ľudí prišlo o život a ďalších 12 je nezvestných po silných dažďoch a tornádach, ktoré od víkendu sužujú americké štáty Texas a Oklahoma.

slovakia

left justify in out

V pondelok rozvodnená rieka Blanco v centrálnom Texase odniesla chatu s 12 členmi dvoch rodín vrátane malých detí, ktorých sa záchranárom zatiaľ nepodarilo nájsť. Voda už zaplavila stovky obcí a zničila alebo poškodila viac než 1000 domov a najmenej 2000 ľudí museli evakuovať do bezpečia. Texaský guvernér Greg Abbot vyhlásil stav ohrozenia v 37 okresoch štátu, čo mu umožňuje čerpať štátne finančné prostriedky na boj s katastrofou. Najhoršie postihnuté je turistické mesto Wimberley, ktorým preteká rieka Blanco. Jej hladina vystúpila nad 12 metrov, čo je trikrát viac než normál. Situácia sa zhoršuje aj v mestách Austin a Houston.

 


Nepriaznivé počasie zasiahlo aj hraničnú oblasť Mexika, najmä mesto Ciudad Acuna. Tornádo tu zabilo 13 ľudí a päť je stále nezvestných. Najmenej 300 ľudí museli ošetriť pre zranenia rôzneho rozsahu. Zničených bolo skoro 200 domov.

 

 

 

 

Tornádo v Mexiku: Hlásia najmenej 11 mŕtvych a 180 zranených

 

Najmenej 11 osôb zahynulo dnes ráno po vyčíňaní tornáda v meste Ciudad Acuňa v severnom Mexiku, ktoré leží na hraniciach s americkým štátom Texas. Ďalších 180 ľudí utrpelo zranenia, oznámila agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady. Viac sa dozviete TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies