Pohroma v Nemecku: Spôsobil ju zrazený diviak na diaľnici!

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 12:07 • 2 min
Pohroma v Nemecku: Spôsobil ju zrazený diviak na diaľnici!

BERLÍN - Až tri dopravné nehody so štyrmi zranenými - z toho dvoma vážne - spôsobil v noci nadnes na diaľnici v juhozápadnom Nemecku jeden jediný diviak.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na policajné zdroje o tom píše agentúra DPA.

 

Zviera zrazil automobil na ceste neďaleko mesta Insheim, spolková krajina Porýnie-Falcko. Zakrátko do porazeného diviaka narazilo ďalšie auto, ktoré pri tejto havárii poškodilo bok iného vozidla.

 

Najvážnejšou nehodou však bola zrážka tretia, keď 22-ročný vodič zbadal mŕtvolu diviaka príliš neskoro a prudko stočil doprava, na čo auto vyšlo z vozovky a skotúľalo sa dolu brehom.

 

Šofér a 21-ročný cestujúci sediaci na prednom sedadle vyviazli len s menšími zraneniami, ale dve osoby na zadných sedadlách - vo veku 19 a 24 rokov - utrpeli zranenia ťažšie a museli ich previezť do nemocnice.

 

Dobre urastené samce diviaka môžu vážiť až do 250 kilogramov. A aj napriek tomu, že diviaky patria v Nemecku medzi bežne sa vyskytujúce zvieratá, sú to plaché nočné stvorenia a stretnúť ich vo voľnej prírode možno len zriedka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona