Pohroma v Británii: Silné sneženie ochromilo leteckú, vlakovú i cestnú dopravu

NETKY.SK • 30 Január 2015, 06:55 • 2 min
Pohroma v Británii: Silné sneženie ochromilo leteckú, vlakovú i cestnú dopravu

LONDÝN - Ľad a sneh sa dnes postarali o viacero dopravných obmedzení v Anglicku a Škótsku. Britské úrady pre husté sneženie dočasne uzavreli letisko v Manchestri a pozastavili desiatky vlakových spojení, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Manchesterské letisko uzavreli dnes ráno, aby mohli odhŕňače snehu vyčistiť pristávacie dráhy. Premávku obnovili až po niekoľkých hodinách, cestujúcich však pracovníci leteckých spoločností a letiska pripravili na to, aby očakávali rozsiahle meškania letov.
      

V Sheffielde v strednom Anglicku doteraz napadlo približne 30 centimetrov snehu. Pre zasnežené koľaje zrušili dnes železnice viac ako desiatku vlakových liniek medzi Manchestrom a Yorkom. Z dôvodu hustého sneženia cestári uzavreli niektoré hlavné trasy v grófstvach Durham a Yorkshire.
      

Zatvorené dnes ostali brány viac ako sto škôl. Britská meteorologická služba vydala viacero varovaní pred studeným počasím pre časti severného Anglicka, Škótska a Severného Írska, obyvatelia týchto oblastí majú očakávať výdatné sneženie a dážď so snehom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona