Pohroma v Británii, Írsku a Škótsku: Husté sneženie a vietor 160 km/h

NETKY.SK • 16 Január 2015, 06:31 • 2 min
Pohroma v Británii, Írsku a Škótsku: Husté sneženie a vietor 160 km/h

LONDÝN - Británia a Írsko čelili dnes prudkému vetru s rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu, ktorý sprevádza husté sneženie. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok musela polícia v niektorých oblastiach Británie z bezpečnostných dôvodov uzavrieť hlavné cestné ťahy. Agentúra pre životné prostredie dostala dnes z Anglicka a Walesu 149 povodňových upozornení a 32 povodňových výstrah, viaceré zaznamenali aj v Škótsku. Silný vietor a sneženie spôsobili dnes komplikácie aj v Severnom Írsku.

 

Predstavitelia letiska v írskej metropole Dublin oznámili v dôsledku silného vetra presmerovanie viacerých letov do iných miest. Cestujúci dostali od letiska odporúčanie, aby skontrolovali stav svojho letu ešte pred tým, ako sa vypravia na letisko. Asi najsilnejšie zasiahla vlna studeného počasia Škótsko, kde v dôsledku snehovej búrky museli vodiči prečkať noc vo svojich autách, ktoré uviazli v závejoch na diaľnici. Stovky domov ostali bez elektrickej energie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona