Pohrební zriadenci v Sierre Leone štrajkovali: Na ulici nechali 15 obetí eboly

NETKY.SK • 25 November 2014, 18:29 • 2 min
Pohrební zriadenci v Sierre Leone štrajkovali: Na ulici nechali 15 obetí eboly

FREETOWN - Pohrební zriadenci, pochovávajúci obete eboly v Sierre Leone, prerušili dnes prácu na protest proti nevyplateniu rizikových príplatkov.

slovakia

left justify in out

Na ulici v treťom najväčšom meste tejto západoafrickej krajiny pohodili na protest 15 mŕtvol, uviedla agentúra Reuters.
     

Hovorca štrajkujúcich vyhlásil, že pohrební zriadenci v meste Kemena nedostali sľúbené rizikové príplatky už sedem týždňov. Miestne úrady varovali, že všetci pracovníci, ktorí svojim počínaním ohrozili zdravie verejnosti, budú prepustení. 
     

Podľa miestnych obyvateľov členovia pohrebného tímu nechali na ulici 15 mŕtvych tiel obetí, ktoré podľahli vysoko nákazlivému vírusu eboly. Tri z nich pohodili priamo pred vstupom do nemocnice, čím prakticky zablokovali vstup do budovy. 
     

"My obetujeme svoje životy pre tento národ, takže máme dostať načas, čo nám patrí. Ak nám nevyplatia príplatky, do nemocnice nikto nevstúpi," vyhlásil jeden zo štrajkujúcich, ktorého citovala agentúra DPA. 
     

Sierra Leone je jednou troch krajín západnej Afriky, najviac postihnutých epidémiou eboly. Ochorením sa tam nakazilo už 6190 ľudí, z ktorých najmenej 1267 zomrelo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies