Pohreb europoslanca Ransdorfa zaplatí KSČM

NETKY.SK • 25 Január 2016, 10:57 • 2 min
Pohreb europoslanca Ransdorfa zaplatí KSČM

PRAHA - Pohreb komunistického europoslanca Miloslava Ransdorfa zaplatí Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM). Posledná rozlúčka sa podľa informácií denníka Právo uskutoční v piatok 29. januára vo veľkej obradnej sieni strašnického krematória.

slovakia

left justify in out

Vedenie KSČM sa zo svojej iniciatívy rozhodlo, že pohreb nemajetného europoslanca zaplatí strana. Ransdorf, ktorý zápasil s nemalými dlhmi z kampaní, kvôli ktorým mu v minulosti hrozila aj exekúcia, náhle zomrel vo veku 62 rokov minulý týždeň v piatok. Pohreb organizuje Ransdorfová asistentka Helena Suchá. Rodina o pohreb v straníckej réžii nežiadala, doplnil spravodajský server Novinky.cz.

 

Ransdorf bol nedávno aktérom kauzy ohľadom miliónov eur uložených údajne vo švajčiarskej banke a s spolu s ďalšími mužmi zo Slovenska bol v tejto súvislosti aj zadržaný. Klient zürišskej banky Vladimír Huněk, ktorý bol už skôr odsúdený za podvody, skupine poskytol dokumenty, podľa ktorých zdedil stámilióny eur, ktoré ale blokuje švajčiarska banka.

 

Ransdorf podľa servera tvrdil, že chcel len sprostredkovať komunikáciu medzi bankou a Huněkom. Ransdorf odmietal, že by sa stal obeťou podvodu.

 

Poslancom europarlamentu bol od roku 2004. Zanechal po sebe manželku a dcéru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies