Pohostenie pre šibačov

NETKY.SK • 28 Marec 2016, 09:00 • 2 min
Pohostenie pre šibačov

BRATISLAVA – Určite Vás príde dnes niekto vyšibať. Aby nebol Váš stôl prázdny, inšpirujte sa našimi receptami.

slovakia

left justify in out

Syrová roláda.

Suroviny:

400 g syru na strúhanie, 160 g šunky, 1 tavený syr Lunex, 160 g diétnej salámy, 2 vajcia, pažítka, 100 g masla

 

Príprava receptu:

Ementál vložíme do mikroténového vrecka a dáme variť do vriacej vody až kým sa začne roztekať. Na alobale ho rozvaľkáme na tenký plát. Na plát poukladáme šunku. Z Lunexu, nakrájanej diétnej salámy, uvarených a nastrúhaných vajíčok, pažítky a masla si pripravíme nátierku, ktorú natrieme na šunku. Plát stočíme do rolády a v alobale necháme stuhnúť v chladničke.

obrazok

Šunková roláda.

Suroviny:

400 g šunky, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 5 vajec, 150 g tvrdého strúhaného syra, 1 dcl 12% sladkej smotany, petržlenová vňať, 1 lístkové cesto

 

Príprava receptu:

Na rozpustenom masle opražíme nakrájanú šunku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, syr, smotanu, petržlenovú vňať a upečieme omeletu. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme šunkovou omeletou, zvinieme a 15 minút pečieme.

obrazok

Vajíčková saláma.

Suroviny:

1,5 PL želatíny, 2,5 dcl vody, 1 PL vegety, uvarená mrkva, uvarený petržlen, 100 g šunkovej salámy, 150 g bieleho jogurtu, 150 g tatárskej omáčky, 1 PL petržlenovej vňate, 1 PL oleja, 2 uvarené vajíčka

 

Príprava receptu:

Formu na biskupský chlebík potrieme olejom, naplníme studenou vodou a necháme v chlade asi 1,5 hodiny. Želatínu necháme napučať vo vode asi 10 minút, potom zohrejeme a pridáme všetky uvedené suroviny(mrkvu, petržlen, salám, vajíčka nakrájame). Z formy vylejeme vodu, nalejeme pripravenú zmes, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť. Nakrájané na plátky podávame s chlebom.

obrazok

Veľkonočné syrové guľky.

Suroviny:

4 vajíčka uvarené na tvrdo, 200 g tvrdého syra, 100 g masla, 150 g tvarohu, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, žltá a červená paprika, pažítka,

 

Príprava receptu:

Vajíčka a tvrdý syr nastrúhame, pridáme tvaroh cesnak, soľ, korenie a dobre premiešame. Tvarujeme guľky a obaľujeme ich v nasekanej žltej alebo červenej paprike, prípadne pažítke. Guľky napichujeme na špáradlá a poukladáme na listy hlávkového šalátu.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona