Pohonné látky by mohli v najbližších dňoch zlacnieť o jeden cent

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:41 • 2 min
Pohonné látky by mohli v najbližších dňoch zlacnieť o jeden cent

BRATISLAVA - V najbližších dňoch by sa mali na slovenských čerpacích staniciach opäť meniť ceny pohonných látok.

slovakia

left justify in out

Zlacnieť by mohli približne o jeden cent. Očakávajú to odborníci spoločnosti Finlord.

 

Priemerné ceny benzínov a nafty pritom klesali aj v uplynulom týždni. "Benzín zlacnel o 0,012 eura na 1,144 eura za liter. Cena nafty sa znížila o 0,023 eura na 0,939 eura za liter," skonštatoval investičný manažér spoločnosti Finlord Boris Tomčiak.

 

Podľa údajov Európskej komisie sú pritom pohonné látky na Slovensku, v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie, pomerne vysoké. "Relatívne drahý je predovšetkým benzín," doplnil Tomčiak.

 

Lacnejší benzín ako na Slovensku bol v uplynulom týždni v Českej republike, kde stál 1,011 eura za liter, v Rakúsku stál liter 1,054 eura a najlacnejší bol v Poľsku, kde mohli motoristi zaplatiť 0,897 eura za liter. Drahší benzín ako na Slovensku bol napríklad v Nemecku, Taliansku a vo Francúzsku.

 

Pod pokles pohonných látok sa podpisuje znižovanie cien čierneho zlata na svetových trhoch. Cena ropy Brent sa dnes pohybuje na úrovni okolo 35 dolárov (32,05 eura) za barel (159 litrov) a americká ropa WTI sa obchoduje približne na úrovni 33 dolárov za barel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona