Pohoda vstúpila do tretieho dňa narodeninovou promenádou

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 15:52 • 2 min
Pohoda vstúpila do tretieho dňa narodeninovou promenádou

TRENČÍN - Tretí deň multižánrového festivalu Pohoda odštartoval tradičným vítaním slnka.

slovakia

left justify in out

Dopoludnia sa v areáli trenčianskeho letiska konala aj slávnostná promenáda pri príležitosti jubilejného 20. ročníka festivalu, na ktorej sa zúčastnili okrem návštevníkov a návštevníčok aj riaditeľ podujatia Michal Kaščák a skupina Funny Fellows. Na Urpiner stagei už potešil dav fanúšikov český spevák a hudobník David Koller, ktorý v úvode zahral hity kapely Lucie ako Šrouby do hlavy či Chci zas v tobě spát.


Na Orange stagei sa predstavila česká formácia The Tap Tap. Skupinu tvoria frekventanti pražského Jedličkovho ústavu, ktorý pomáha ľuďom s telesným postihnutím s integráciou do bežného života.
Dnešný deň, ktorý je zatiaľ polooblačný, ponúkne aj koncert formácie Honeyblood zo škótskeho mesta Glasgow. Speváčka a gitaristka Stina Marie Claire Tweeddale a bubeníčka Cat Myers v rozhovore pre agentúru SITA prezradili, že sa im festival veľmi páči a tešia sa napríklad na koncerty interpretov ako Savages, The Prodigy a tiež na Jamesa Blakea. "Ja som zmeškala plánovaný let, takže som včera väčšinu programu nestihla, ale Cat sa dobre zabávala," uviedla speváčka. "Áno, najprv som chodila sama, no neskôr som stretla nejakých kamarátov a naozaj sme si to tu poriadne užili. Festival je úžasný," vyhlásila Myers.


Duo vystúpi o 16:00 na Budiš stagei a počas koncertu by mali odznieť okrem skladieb zo zatiaľ jediného, eponymného albumu z roku 2014 aj piesne z pripravovanej druhej štúdiovky. Detaily o novinke plánujú podľa vlastných slov zverejniť na budúci týždeň. Prezradili však, že inšpiráciu čerpali na opustenom vodnom mlyne v Škótsku, kde pobudli štyri dni. "Bolo to dosť strašidelné. Sedeli sme v suteréne a počuli sme rôzne zvuky, všade boli zvláštne kresby na stenách. Mlyn sa nachádza na opustenom mieste v horách, všade sú len stromy, najmä v noci to bolo naozaj hrôzostrašné," zhodli sa hudobníčky.


Sobotňajším hudobným headlinerom budú The Prodigy, pričom v line-upe figurujú okrem spomínaných interpretov napríklad aj Róisín Murphy, Lola Marsh, Flying Lotus, B-complex, DJ Shadow, Jana Kirschner, Max Jury, Ho99o9, Oratnitza a mnohí ďalší.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies