Pohoda 2023 predstavila mená z československej scény

NETKY.SK • 10 Február 2023, 16:00 • 2 min
Pohoda 2023 predstavila mená z československej scény

BRATISLAVA - Do programu Pohody 2023 pribudla domáca hviezda Jana Kirschner, návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na slovenskú kapelu Karpatské chrbáty. Z Česka prídu zahrať na trenčianske letisko Tata Bojs.

slovakia

left justify in out

"Zahrať prídu aj nominanti na cenu Radio_Head Awards v kategórii objav roka - duo Meowlau x Val a skupina Krstní otcovia," avizujú organizátori. Dodávajú, že Jana Kirschner, ktorá v poslednej dobe naspievala viacero piesní k filmom a hosťovala v piesňach viacerých slovenských aj českých interpretov, sa na Pohodu vráti po piatich rokoch. Z Českej republiky príde do Trenčína ďalšia legenda, skupina Tata Bojs. Jej kvalitu potvrdzuje desať českých hudobných cien Anděl, ktoré doteraz získala. V roku 2020 vydala svoj zatiaľ posledný album Jedna nula.

 

V júli vystúpi na trenčianskom letisku aj skupina Karpatské chrbáty, alternatívna rocková kapela z Vrbového, ktorá vznikla v roku 1982 pod názvom Harmasan a neskôr sa premenovala na VEGET. Skupina okolo Braňa Jobusa je na scéne 41 rokov a vydala desať albumov. Po roku sa na Pohodu vráti projekt Meowlau x Val, ktorý vlani vystrelil na domácej scéne vďaka debutovému EP Nevermind. Predstaví nové EP, ktoré uzrie svetlo sveta približne v rovnakom čase ako samotný festival. Zahrá na ňom aj mladá bratislavská kapela Krstní otcovia. "Na prvý pohľad ide o typickú indie-rockovú kapelu, no v setoch opakovane prekvapuje vpádom do dekonštruktívneho progresívneho rocku a prechodmi od nacvičených skladieb do spontánnych improvizácií," opisujú organizátori. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies