Pohľadnicu na Vianoce treba odoslať najneskôr vo štvrtok 21. decembra

NETKY.SK • 19 December 2017, 12:28 • 2 min
Pohľadnicu na Vianoce treba odoslať najneskôr vo štvrtok 21. decembra

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí chcú potešiť pohľadnicou svoju rodinu či blízkych ešte pred vianočnými sviatkami, by nemali zabúdať odoslať takúto zásielku včas.

slovakia

left justify in out

Aby totiž pohľadnica dorazila svojmu adresátovi ešte pred Vianocami, pri využití druhej triedy je potrebné ju odoslať najneskôr 20. decembra. V prípade, že sa pohľadnica pošle prvou triedou, stačí ju odoslať 21. decembra.

 

Podľa hovorkyne Slovenskej pošty Martiny Mackovej pritom ľudia môžu využiť aj službu s názvom "Moja pohľadnica". Ide o pohľadnicu, ktorá sa zadá elektronicky a pošta ju vytlačí a doručí adresátovi do schránky. "Aby takáto pohľadnica adresátovi prišla do Vianoc, objednávka by mala byť vytvorená najneskôr 19. decembra," upozornila Macková. V tomto prípade je možné ako pohľadnicu nahrať vlastnú fotografiu alebo vybrať obrázok prostredníctvom webovej aplikácie.

 

Ani posielanie balíkov by si však ľudia nemali podľa Mackovej nechávať na poslednú chvíľu. "Ak chce klient využiť klasickú službu balíka, mal by ho na pošte podať najneskôr 20. decembra," uviedla. Ľuďom pritom odporúča, aby pri posielaní balíkov uvádzali aj svoje mobilné telefónne číslo pre ľahšiu možnosť kontaktovania.

 

V prípade, že však ľudia pri posielaní balíkov využijú službu expres kuriéra Slovenskej pošty, zásielka sa doručí nasledujúci pracovný deň po dni podania. "Aby bol expres balík dodaný do Vianoc, zákazník by ho mal podať najneskôr 21. decembra," doplnila Macková.

 

Pri posielaní pohľadníc či balíkov do zahraničia by mali ľudia počítať s dlhšou lehotou prepravy. "Do krajín EÚ bude pohľadnica zvyčajne doručená do siedmich pracovných dní, v prípade prvej triedy je táto lehota kratšia, spravidla do piatich pracovných dní," priblížila Macková. Predpokladaný čas doručenia do konkrétnej krajiny si môžu ľudia podľa jej slov pozrieť na internetovej stránke Slovenskej pošty.

 

Čo sa týka posielania balíkov do zahraničia, v tomto prípade je nutné nenechať si posielanie na poslednú chvíľu a balík poslať s väčším časovým predstihom. "Prípadné nepriaznivé počasie v zimnom období môže byť príčinou zdržania nielen na slovenskej strane, ale aj v krajine určenia," vysvetlila hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona