Pohľadávky Sociálnej poisťovne za pol roka stúpli o 74,5 mil. eur

NETKY.SK • 15 September 2014, 11:54 • 2 min
Pohľadávky Sociálnej poisťovne za pol roka stúpli o 74,5 mil. eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) evidovala ku koncu júna tohto roka pohľadávky v celkovej sume vyše 741,6 mil. eur. V porovnaní s koncom vlaňajška sa zvýšili o 74,5 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v správe o hospodárení SP za január až jún tohto roka. Z celkového objemu pohľadávok predstavovali pohľadávky poisťovne na poistnom na základe rozhodnutia 455,2 mil. eur, pohľadávky na penále boli vo výške 181,3 mil. eur, nepredpísané pohľadávky tvorili 87,5 mil. eur a ostatné pohľadávky 17,6 mil. eur.

 

Od začiatku tohto roka do konca júna podala Sociálna poisťovňa návrhy na vykonanie exekúcie v celkovom objeme takmer 48,1 mil. eur. "Týmto spôsobom bolo od začiatku tohto roka vymáhaných spolu 50 813 rozhodnutí," uvádza sa v správe o hospodárení poisťovne. V prvom polroku tohto roka vydala Sociálna poisťovňa spolu 831 rozhodnutí o povolení splátok dlžných súm v celkovom objeme 3,7 mil. eur, z toho úspešne ukončených splátkových kalendárov (100 % úhrada) bolo 60 s uhradenou sumou 83 tis. eur. 

Splátkové kalendáre pre ich nedodržanie poisťovňa zrušila v 251 prípadoch na celkovú sumu 379 tis. eur. "Ku dňu zrušenia rozhodnutia bolo uhradených zo sumy povolenej na splácanie v zmysle schváleného splátkového kalendára 82 tis. eur,“ uviedla poisťovňa. Naďalej aktívnych splátkových kalendárov bolo 520 na celkový objem pohľadávok 3,26 mil. eur. Z nich bolo od začiatku tohto roka do konca júna uhradených 786 tis. eur. 

 

Voči sledovaným zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a transformovaným zdravotníckym zariadeniam evidovala SP ku koncu júna tohto roka pohľadávky v sume 102 mil. eur. V porovnaní s koncom minulého roka ide o nárast o 15,7 mil. eur. Pohľadávky poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti rezortu zdravotníctva dosiahli k 30. júnu tohto roka 67,3 mil. eur, čím sa oproti koncu vlaňajška zvýšili o 11,9 mil. eur. Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam eviduje poisťovňa ku koncu prvého polroka tohto roka pohľadávky vo výške 34,7 mil. eur. Oproti koncu minulého roka pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam vzrástli takmer o 3,8 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies