Pohľadávky Sociálnej poisťovne stúpli na 760 mil. eur

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 11:18 • 2 min
Pohľadávky Sociálnej poisťovne stúpli na 760 mil. eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) evidovala ku koncu februára tohto roka pohľadávky v celkovej sume 760,1 mil. eur. V porovnaní s koncom minulého roka sa zvýšili o 34,6 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v správe o hospodárení SP za január až február tohto roka. Z celkového objemu pohľadávok predstavovali pohľadávky poisťovne na poistnom na základe rozhodnutia 471,9 mil. eur, pohľadávky na penále boli vo výške takmer 194,1 mil. eur, nepredpísané pohľadávky tvorili 76,5 mil. eur a ostatné pohľadávky 17,6 mil. eur.


Počas prvých dvoch mesiacov tohto roka podala Sociálna poisťovňa návrhy na vykonanie exekúcie v celkovom objeme 14,6 mil. eur. "Týmto spôsobom bolo od začiatku tohto roka vymáhaných spolu 17 707 rozhodnutí," uvádza sa v správe o hospodárení poisťovne.


Za január a február tohto roka vydala Sociálna poisťovňa spolu 174 rozhodnutí o povolení splátok dlžných súm v celkovom objeme 293 tis. eur, z toho bol jeden úspešne ukončený splátkový kalendár (100 % úhrada) s uhradenou sumou 1 tis. eur. Splátkové kalendáre pre ich nedodržanie poisťovňa zrušila v 11 prípadoch na celkovú sumu 19 tis. eur. "Ku dňu zrušenia rozhodnutia bolo uhradených zo sumy povolenej na splácanie v zmysle schváleného splátkového kalendára 2 tis. eur," uviedla poisťovňa. Naďalej aktívnych splátkových kalendárov bolo 162 na celkový objem pohľadávok 272 tis. eur. Z nich bolo počas prvých dvoch mesiacov tohto roka uhradených 17 tis. eur.


Voči sledovaným zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a transformovaným zdravotníckym zariadeniam evidovala SP ku koncu februára tohto roka pohľadávky v sume 124,6 mil. eur. V porovnaní s koncom roka 2014 ide o nárast o 4,3 mil. eur. Pohľadávky poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti rezortu zdravotníctva dosiahli ku koncu druhého mesiaca tohto roka 84,9 mil. eur, čím sa oproti koncu vlaňajška zvýšili o 3,1 mil. eur. Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam evidovala poisťovňa ku koncu februára pohľadávky vo výške 39,7 mil. eur. Oproti koncu minulého roka pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam vzrástli o 1,2 mil. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies