Pohľad Márie Kolíkovej na rozkol v strane Za ľudí

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 06:51 • 2 min
Pohľad Márie Kolíkovej na rozkol v strane Za ľudí

BRATISLAVA - Ako reagovala Mária Kolíková na vyjadrenia predsedníčky strany Veroniky Remišovej?

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková nevníma v strane Za ľudí žiadne krídla. Kolíková dodala, že by bola rada, keby bol normálny snem strany, na ktorom by legitimizovali súčasné alebo nové vedenie strany. 

 

Prečítajte si: Čo navrhla Veronika Remišová v súvislosti s mimoriadnym snemom strany Za ľudí?

„V strane prebieha legitímna debata, ktorá súvisí s fungovaním strany smerom dovnútra aj navonok, a preto to nie je otázka zmieru alebo hľadania potenciálneho kandidáta pre zmier, pretože tu nejde o nejaký boj medzi dvoma rôznymi uhlami pohľadu ako niečo konzervatívne alebo liberálne, ako je mylne prezentované v niektorých médiách,“ uviedla Kolíková.

 

Súvisiaci článok: Kedy vzniklo rozdelenie strany Za ľudí na dve krídla?

Podľa Kolíkovej je pre stranu na mieste, ak by došlo k debate o nových víziách, prípadne o prehodnotení súčasného vedenia strany. „Nemyslím si, že je na mieste teraz autoritatívne uvažovať len o jednom vhodnom riešení bez zapojenia členov a nakoniec delegátov snemu do celého dialógu,“ dodala Kolíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona