Pohári konfederácií 2013: FIFA očakáva rekordnú návštevu

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 18:51 • 2 min
Pohári konfederácií 2013: FIFA očakáva rekordnú návštevu

NYON - Tohtoročný Pohár konfederácii FIFA v Brazílii by mal prekonať doterajší rekord v diváckej návštevnosti na tomto podujatí, ktoré je tradičnou previerkou organizátorskej krajiny futbalového svetového šampionátu.

slovakia

left justify in out

Organizátori dosiaľ predali takmer 600-tisíc z celkového počtu 826-tisíc vstupeniek a to aj napriek komplikáciám s dodržaním plánovaných termínov dokončenia výstavby jednotlivých štadiónov pre budúcoročné majstrovstvá sveta. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v utorok informovala, že fanúšikovia si zakúpili 588 178 lístkov na zápasy, v ktorých proti sebe nastúpi osem tímov - úradujúci šampióni z každého kontinentu (Španielsko, Japonsko, Uruguaj, Mexiko, Tahiti, Nigéria), domáci výber Brazílie a vicemajstri Európy z Talianska. "Vzhľadom na omeškania pri výstavbe štadiónov sme schopní až teraz riadiť prideľovanie sedadiel v jednotlivých arénach. Napriek tomu sme si istí, že prekonáme divácky rekord podujatia," povedal marketingový riaditeľ FIFA Thierry Weil.

Riadiaci orgán svetového futbalu tiež informoval, že až 97 percent dosiaľ zakúpených lístkov putovalo do rúk Brazílčanov. Na predošlom Pohári konfederácií FIFA, ktorý sa konal v Juhoafrickej republike v roku 2009, si cestu na štadióny našlo 584-tisíc fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies