Pohár z Crosbyho rúk Daleymu, kvôli chorej mame

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:19 • 2 min
Pohár z Crosbyho rúk Daleymu, kvôli chorej mame

SAN JOSE - Rozhodnutie, komu prvému zo spoluhráčov dá kapitán víťaza hokejovej NHL Stanleyho pohár, keď si ho sám poťažká, bývajú niekedy zložité.

slovakia

left justify in out

 Ale občas aj veľmi jednoduché. Čerstvým príkladom druhého prípadu je Sidney Crosby, ktorý v pondelok na ľade San Jose priviedol Pittsburgh k zisku trofeje, svojej druhej v kariére. Strieborný pohár najprv doručil Trevorovi Daleymu. Tridsaťdvaročný kanadský obranca pre zlomeninu členka vynechal posledných deväť stretnutí play-off, ale Crosby ho nechal zdvihnúť nad hlavu trofej ako druhého kvôli jeho matke Trudy, ktorá bojuje s rakovinou.

"Prezradil mi, že keď za ňou zašiel, nebola na tom dobre. Túžila ho vidieť s pohárom, bolo to pre ňu dôležité. Zanechalo to na mne stopy, keď mi to vravel," priznal svoje pohnútky Sidney Crosby. Keď zamieril k Daleymu, zaskočený spoluhráč sa najprv štítil. "Hovorím mu 'nie', ale on sa rozhodol - ty ho budeš mať ako prvý. Je to skvelý hráč, ale ešte lepší človek. Neviem, čo viac o ňom povedať. Výnimočný chlap," prezradil Daley. Po ňom si Stanley Cup poťažkal Pascal Dupuis, ktorý vlani v decembri musel skončiť s hokejom pre krvné zrazeniny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies