Pohár predsedu NRSR si vyjazdil Gálik, pokoril Sagana aj ´Hochšíkov´

NETKY.SK • 1 September 2013, 17:34 • 2 min
Pohár predsedu NRSR si vyjazdil Gálik, pokoril Sagana aj ´Hochšíkov´

BRATISLAVA - Najmladším oceneným bol šesťročný Tomáš Pašút. Z kategórie najstarší cyklista sa pocty dostalo Ivanovi Václavíkovi, ktorý pár rokov pred sedemdesiatkou zajazdil čas 5,00 min.

slovakia

left justify in out

Pohár predsedu Národnej rady SR si dnes v Hradnej časovke vyjazdil cyklista Ján Gálik. Časom 3,03 min pokoril vlaňajší rekord Petra Sagana, aj dnešný výkon bratov Petra a Pavla Hochschornerovcov. Rovnaký kúsok sa podaril aj Danielovi Klúčikovi, ktorý dnes obsadil druhú priečku s časom 3,06 min. Bronzový skončil Ivan Pašek (3,06 min). Pohár víťazovi odovzdal šéf parlamentu Pavol Paška.

Ocenil aj najrýchlejšiu ženu, ktorou sa stala Karin Bäumlová, najrýchlejšie dieťa a cyklistu z vyššej vekovej kategórie. Najmladším oceneným bol šesťročný Tomáš Pašút, ktorý do cieľa prešiel za 7,52 min. Z kategórie najstarší cyklista sa pocty dostalo Ivanovi Václavíkovi, ktorý pár rokov pred sedemdesiatkou zajazdil čas 5,00 min.

Olympijskí medailisti, vodácki bratia Peter a Pavol Hochschornerovci skončili v druhej desiatke súťažiacich. Lepšie obstál Pavol, s časom 3,49 min sa umiestnil na 23. priečke. Peter sa musel uspokojiť s 29., ktorú získal za čas 3,55 min. O pohár predsedu bojoval aj kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan, ktorý sa síce neumiestnil na popredných priečkach rebríčka, súťaž si však pochvaľoval.

"Počasie bolo výborné, veľmi som sa potešil podpore divákov, cítil som sa pomaly ako Sagan pred rokom. Aj keď ten výkon tomu nenapovedá. Ale zas on môže viac trénovať ako ja," zhodnotil Guspan pre TASR. Je rád, že nepršalo, a tak ho "kritické body ako mačacie hlavy pri vstupe do hradu nezradili"a jazdu mohol dokončiť v zdraví.


Hradná časovka bola súčasťou Dňa otvorených dverí (DOD) Národnej rady SR. Trasa cyklistických pretekov viedla zo Župného námestia cez Suché mýto a Palisády. Cieľ bol na Bratislavskom hrade, pod sochou Svätopluka. Cyklisti v časovke súťažili druhýkrát, prvý ročník bol vlani a vyhral ho Sagan. DOD sa koná od rána, ľudia sa tak mohli stretnúť s poslancami priamo v parlamente, skúsiť si ich kreslá, vypočuť si prednášku o Ústave SR či navštíviť Bratislavský hrad.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies