Pohár osloboditeľov po 27 rokoch znovu pre Atlético Nacional

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 10:41 • 2 min
Pohár osloboditeľov po 27 rokoch znovu pre Atlético Nacional

MEDELLÍN - Futbalisti kolumbijského Atlética Nacional získali najprestížnejšiu klubovú trofej na juhoamerickom kontinente, keď v stredajšej odvete finále Pohára osloboditeľov zdolali ekvádorského súpera Independiente Del Valle 1:0. Minulotýždňová prvá partia nemala víťaza, v Quite sa zrodila remíza 1:1.

slovakia

left justify in out

Tím z Medellínu sa stal juhoamerickým klubovým šampiónom druhý raz v histórii, premiéru na vrchole zažil v roku 1989 po penaltovej dráme s paraguajskou Olimpiou. Hrdinom Atlética bol v stredu na Štadióne Atanasia Girardota útočník Miguel Ángel Borja, ktorý posilnil mužstvo pred semifinálovými bojmi a v štyroch zápasoch skóroval päťkrát. Vo finálovej odvete sa presadil prudkou dorážku zvnútra šestnástky. Zverenci trénera Reinalda Ruedu Rivera budú tento rok reprezentovať Južnú Ameriku na klubových majstrovstvách sveta v Japonsku.

Pohár osloboditeľov - finále - odveta:
Atlético Nacional (Kol.) - Independiente Del Valle (Ekv.) 1:0 (1:0) - prvý zápas 1:1, trofej získalo Atlético
Gól: 9. Borja




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies