Pogba a Payet zariadili prvú prehru Švédov v kvalifikácii

NETKY.SK • 12 November 2016, 11:09 • 2 min
Pogba a Payet zariadili prvú prehru Švédov v kvalifikácii

PARÍŽ - V súboji dvoch doposiaľ nezdolaných tímov A-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2018 vo futbale si neporaziteľnosť udržalo Francúzsko, ktoré dokázalo otočiť nepriaznivý vývoj skóre v dueli so Švédskom a pripísalo si na konto tretiu výhru (2:1).

slovakia

left justify in out

Skupinu vedie s desiatimi bodmi, zdolaný tím z piatkového večera zaostáva o tri body.


Pred výkopom bola minúta ticha ako spomienka na prvé výročie teroristických útokov v Paríži (13. november 2015), pri ktorých zahynulo 130 ľudí. Vtedy hostili Francúzi v medzištátnom zápase Nemecko. Vtedy aj teraz bol prítomný na štadióne francúzsky prezident Francois Hollande. O bezpečnosť sa v piatok večer staralo okolo 1200 stewardov a 400 policajtov.


Domáci museli na Stade de France sťahovať náskok súpera po tom, ako sa hostia ujali vedenia v 55. minúte po tečovanej strele Emila Forsberga z priameho kopu. Podarilo sa im to rýchlo, keď po troch minútach sa Paul Pogba hlavou poriadne oprel do lopty po priamom kope Dimitrija Payeta a bolo vyrovnané. Ten sa postaral o víťazný gól "Les Bleus", keď v 65. minúte chladnokrvne zakončil po tom, ako brankár Robin Olsen neudržal centrovanú loptu.
"Nečakal som ľahký zápas, veď pred výkopom sa súper delil s nami o prvú priečku. Všetky tímy proti nám bránia. Tri body sme však získali my a to je najdôležitejšia správa dnešného večera," citovali francúzske médiá slová trénera krajiny "galského kohúta" Didiera Deschampsa. Antoine Griezmann vyzdvihol silu Švédov: "Majú dobrý tím, boli pevní vo formácii 4-4-2. Stiahli sa dozadu a snažili sa nás dostať po kontrách."


"Museli sme sa vracať do zápasu po tom, ako súper viedol, čo je škoda. Reagovali sme, lebo sme reagovať museli," citoval Daily Mail slová Paula Pogbu, ktorý naznačil, že mužstvo má ešte stále na čom pracovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies