Počet ľudí postihnutých povodňami sa zvýšil na sedem miliónov

NETKY.SK • 19 September 2011, 18:10 • 2 min
Počet ľudí postihnutých povodňami sa zvýšil na sedem miliónov

Počet ľudí postihnutých povodňami sa zvýšil na sedem miliónov

slovakia

left justify in out

img

Na sedem miliónov sa zvýšil počet ľudí postihnutých povodňami v Pakistane. Úrady evakuovali ľudí zo zatopených miest a poskytujú im humanitárnu pomoc, uviedla to dnes pakistanská vláda. 
Záplavy priniesli monzúnove dažde, ktoré začali koncom augusta. Zaplavené zostali rozsiahle časti južnej provincie Sindh.
Viac ako 2,4 milióna hektárov pôdy zostalo pod vodou a viac než 500 000 tisíc domov zostalo v následku prírodnej katastrofy poškodených.
Celkové množstvo obetí prírodnej katastrofy sa zvýšil na 342 a počet zranených na 633. 
Humanitárne organizácie varujú pred vypuknutím chorôb, ktoré sa prenášajú vodou. Pakistanský premiér Júsuf Ráza Gilání zrušil v piatok plánovanú cestu do USA, kde sa mal zúčastniť na Valnom zhromaždení OSN, aby osobne dohliadal na záchranné práce v oblastiach, ktoré boli postihnuté povodňami. 
V roku 2010 postihli južnú provinciu Sindh záplavy, ktoré si vtedy vyžiadali 2000 obetí na životoch a opustiť svoj domov bolo nútených 18 miliónov ľudí.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies