Počet obetí z potopenej lode na Volge stúpol na 100

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 11:28 • 2 min
Počet obetí z potopenej lode na Volge stúpol na 100

Počet obetí z potopenej lode na Volge stúpol na 100

slovakia

left justify in out

img

Počet potvrdených obetí nedeľňajšieho potopenia výletnej lode na ruskej rieke Volga sa dnes zvýšil na 100. Stalo sa tak potom, ako ďalšie telá vytiahli potápači z vraku plavidla na dne rieky. Informovalo o tom ministerstvo pre mimoriadne situácie.
      Nezvestných ostáva 29 ľudí z prepodkladaného celkového počtu 208 pasažierov a členov posádky. Zachrániť sa podarilo 79 osôb.
      Loď Bulgaria vyrobili v roku 1955 v Československu. V čase nešťastia v Tatárske republike nemala licenciu na prepravovanie cestujúcich, bola preplnená ľuďmi a mala viacero bezpečnostných nedostatkov, vrátane nefungujúceho ľavého motora a náklonu na pravobok.
      Medzi dosiaľ identifikovanými 90 obeťami sa nachádza 19 detí, uviedol podľa tlačovej agentúry RIA Novosti regionálny úrad v Tatárstane.
      V pondelok bol v Rusku štátny smútok za obete tejto najhoršej lodnej katastrofy v krajine za uplynulých viac ako 25 rokov.
      V prípade prebieha vyšetrovanie, generálneho riaditeľa spoločnosti Agrorečtur, ktorá si prenajímala loď Bulgaria a organizovala na nej výletné cesty, polícia zadržala.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies