Počet obetí i nezvestných po zemetrasení sa zvýšil minimálne na 108

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:11 • 2 min
Počet obetí i nezvestných po zemetrasení sa zvýšil minimálne na 108

Počet obetí i nezvestných po zemetrasení sa zvýšil minimálne na 108

slovakia

left justify in out

img

Na najmenej 108 sa zvýšil už počet obetí pondelkového silného zemetrasenia s magnitúdou 7,5 a následných vĺn cunami v Indonézii. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP, podľa ktorých sú rádovo stovky ďalších ľudí stále medzi nezvestnými.
      Vedúci krízového centra v provincii Západná Sumatra povedal, že cunami zasiahlo 10 dedín na Mentawajských ostrovoch, ležiacich v Indickom oceáne západne od Sumatry.
      Miestne úrady hodinu po zemetrasení zrušili varovanie pred cunami a oznámili, že nemajú žiadne informácie o prípadných obetiach či škodách. "Vzhľadom na komunikačné problémy dorazila informácia o obetiach neskoro," vysvetlil vedúci krízového centra.
      Mentawajské súostrovie tvorí 70 ostrovov a ostrovčekov vzdialených asi 150 kilometrov od západného pobrežia Sumatry, na ktorých žije okolo 68.000 ľudí.
      Medzi nezvestnými, po ktorých sa naďalej pátra, sú aj deviati Austrálčania, ktorých loď sa po zemetrasení stratila bez stopy.
      Na ostrove Severný Pagai morská voda prenikla asi 600 metrov od pobrežia voda a dosahovala až po strechy domov. V postihnutej oblasti vznikli problémy s nedostatkom potravín. Situáciu komplikuje daždivé počasie a silný vietor.
      Meteorologický, geofyzikálny a klimatologický ústav informoval, že dnes pokračovali v celej oblasti následné otrasy s magnitúdou do 6,2.
      V septembri 2009 zasiahlo Indonéziu zemetrasenie s magnitúdou 7,6, ktoré si vyžiadalo vyše 1100 obetí.

Zdroj: TASR/Reuters, AFP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies