Poerošenko: Ukrajina je v skutočnej vojne s Ruskom

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 11:35 • 2 min
Poerošenko: Ukrajina je v skutočnej vojne s Ruskom

KYJEV - Ukrajina je podľa jej prezidenta Petra Porošenka s Ruskom v skutočnej vojne, ktorá by mohla kedykoľvek eskalovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre vysielaciu spoločnosť BBC povedal, že dôkazom toho je zajatie dvoch ruských vojakov na východe Ukrajiny, ktorí potvrdili, že aktívne pôsobia v riadnej armáde. Na Ukrajinu prišli pred dvoma mesiacmi ako súčasť 200-člennej prieskumnej jednotky. "Nie je to boj proti Ruskom podporovaným separatistom, ale skutočná vojna s Ruskom," vyhlásil Porošenko. Ukrajinský líder vyjadril presvedčenie, že Moskva plánuje na východe ofenzívu, na ktorú by sa mala ukrajinská armáda pripraviť. Porošenko podľa vlastných slov nedôveruje svojmu ruskému partnerovi Vladimirovi Putinovi, no napriek tomu s ním musí v záujme diplomatického riešenia konfliktu rokovať.


Konflikt na východe Ukrajiny si od apríla minulého roku podľa údajov OSN vyžiadal najmenej 6250 obetí na životoch. Vyše milión ľudí ušlo pred bojmi zo svojich domovov. Napriek prímeriu sporadické boje pokračujú, a len od pondelka zahynulo pri stretoch osem ukrajinských vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies