Podvodníkom naletela aj 89-ročná dôchodkyňa, napriek varovaniu polície

NETKY.SK • 12 Február 2016, 17:09 • 2 min
Podvodníkom naletela aj 89-ročná dôchodkyňa, napriek varovaniu polície

ŽIAR NAD HRONOM - Dôchodcov, ktorých podvodníci pod falošnou zámienkou oberajú o peniaze, pribúda, a to aj napriek permanentnému varovaniu polície.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Doposiaľ neznámy páchateľ v stredu (3.2.) okolo 14.50 h telefonicky kontaktoval 89-ročnú dôchodkyňu zo Žiaru nad Hronom a vydával sa za rodinného priateľa. Oklamal ju a pod zámienkou kúpy auta pre svoju manželku vylákal od nej peniaze.

 

"Okolo 15.50 h si prišiel prevziať peniaze a prisľúbil jej, že ich ešte v ten istý deň vráti. Uviedol ju do omylu a svojím konaním jej spôsobil škodu 2000 eur," konštatovala hovorkyňa.

 

Ako tiež pripomenula, polícia v Banskej Bystrici stále pátra po páchateľovi, ktorý takisto telefonicky kontaktoval vlani začiatkom novembra 84-ročnú Banskobystričanku. Hovoril po česky a vydával sa za jej synovca, ktorý býva v Českej republike. Žiadal o poskytnutie finančnej čiastky, s čím dôchodkyňa súhlasila. Ďalej to už pokračovalo podľa známeho scenára.

 

"Do miesta jej bydliska prišiel neznámy muž, ktorý tvrdil, že ho posiela jej synovec. Podvedená žena odovzdala páchateľovi finančnú hotovosť vo výške 3500 eur. Až neskôr zistila, že osoba, ktorá od nej peniaze žiadala, nebol jej synovec. Aj tento prípad polícia vyšetruje ako prečin podvodu," dodala Faltániová.

 

Pri bytovom dome podvedenej dôchodkyne sa nachádza kamerový systém, ktorý nasnímal podozrivého muža.

 

"Touto cestou sa obraciame na občanov so žiadosťou o pomoc pri stotožnení podozrivého muža. Akékoľvek informácie nám môžu občania oznámiť na známom telefónnom čísle 158," vyzvala hovorkyňa.

 

Polícia občanov a najmä seniorov opätovne vyzýva a upozorňuje, aby nedávali peniaze neznámym osobám a vždy si vopred overili, či volá ich príbuzný.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona